• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Eetbare rozen

Doe mee met de trend en gebruik eetbare rozen bij verschillende gelegenheden en maaltijden.

Geen producten gevonden...

Eetbare rozen

Een van de leukste foodtrends van het moment is het gebruik van eetbare bloemen. Zo zie je steeds vaker dat eetbare bloemen als garnering worden gebruikt als opvrolijking van het bord. Alle rozenblaadjes zijn in principe eetbaar, maar er bestaat dan een kans dat ze zijn bespoten. Eetbare rozen zijn speciaal gekweekt voor smaak en geur zonder stoffen die het ongezond maken om te eten. Eetbare rozen zien er niet alleen leuk uit, maar bevatten ook veel gezonde stoffen zoals vitaminen en antioxidanten. Veel luxe restaurants gebruiken al eetbare rozen bij hun gerechten, maar dit kan ook zeker bij evenementen of zelfs thuis gebruikt worden. Zo maak je een evenement, maaltijd of etentje speciaal door heel simpel eetbare rozen te gebruiken. 

Verschillende soorten eetbare rozen

Er zijn allerlei soorten eetbare rozen die niet alleen verschillen qua kleur, maar ook qua smaak en geur. Zo kun je bij elke maaltijd een bijpassende kleur of smaak gebruiken. Zo is de Delicate roos erg geschikt voor een amuse dankzij de smaak met accenten van peer. De Delight roos heeft een mooie lila kleur en past erg goed bij Oosterse gerechten. Waar deze rozen een subtiele smaak hebben, heb je ook eetbare rozen met krachtige smaken. Zo heeft de Spicy roos een pittig smaakje om een extra bite aan hartige gerechten te geven. De tegenovergestelde smaak krijg je bij de Sweet roos. Deze framboosrode roos heeft een zoete smaak om elk toetje mee af te maken. Al onze eetbare rozen worden biologisch gekweekt waardoor ze niet schadelijk zijn om te eten. Ze worden verpakt in een doosje per 4 en zijn een week houdbaar in de koelkast.

Hoe gebruik ik eetbare rozen?

Eetbare rozen zijn ontzettend veelzijdig en maken elke maaltijd een feestje. Eetbare bloemen worden het vaakst gebruikt als garnering van het bord om deze er toch wat vrolijker of specialer uit te laten zien. Onze eetbare rozen hebben naast een leuk uiterlijk ook erg goede smaken, waardoor ze naast mooie garnering ook echt een toevoeging van smaak aan je maaltijd zijn. Met het combineren van verschillende kleuren kun je het uiterlijk van je maaltijd ook echt opvrolijken. De minder voor de hand liggende toepassingen van eetbare rozen zijn het gebruik bij thee, toetjes of taart. Je kunt zelf heerlijke rozenthee trekken van eetbare rozen, wat ontzettend goed ruikt en ook een positieve werking heeft door de vele goede eigenschappen. Zo werkt rozenthee als detox, koortsonderdrukker, tegen slapeloosheid en bevat het veel vitamines en antioxidanten. Als laatste kun je rozenblaadjes gebruiken als decoratie van toetje of taart. Je kunt gewoon de blaadjes erop leggen of ze suikeren en ze extra zoet te maken.