Rozen voor Koningsdag

  • Geplaatst op
  • 0
Rozen voor Koningsdag

Hoera het is bijna Koningsdag! Tijd voor tompouchen, gezellige muziek en heel veel drankjes. Trek je oranje kleding en accessoires maar alvast uit de kast, want het is tijd voor een feestje! Vergeet ook vooral niet je huis een speciale oranje-touch te geven.

Hoera het is bijna Koningsdag! Tijd voor tompouchen, gezellige muziek en heel veel drankjes. Trek je oranje kleding en accessoires maar alvast uit de kast, want het is tijd voor een feestje! Vergeet ook vooral niet je huis een speciale oranje-touch te geven. Wat de perfecte decoratie is voor Koningsdag? Rozen! Rozen worden niet voor niets de overdragers van vrolijkheid en liefde genoemd. Vooral oranje rozen zullen de kers op de taart zijn op Koningsdag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik deel ze met je. 

Oranje rozen voor Koningsdag

Met Koningsdag verdient de kleur oranje natuurlijk wel wat meer aandacht. Oranje tinten staan namelijk voor vrolijkheid, warmte en comfort. Daarnaast geven oranje rozen een gevoel van waardering en sympathie. Ze zijn perfect voor welke viering dan ook, maar… Koningsdag spant natuurlijk de kroon.
Zet de oranje rozen bijvoorbeeld in een prachtige vaas op een speciaal plekje in de woonkamer. Wat belangrijk is om te onthouden? Rozen drinken enorm veel en houden niet van vies water. Een drupje chloor helpt om de rozen langer te laten staan.

Wist je trouwens dat de naam van ons Koningshuis komt uit het plaatsje Orange komt? Orange betekent ‘sinaasappel’. En welke kleur heeft een sinaasappel? Precies. Daarnaast geeft dit fruit je een gezonde vitamine boost. Soms met een wat zure smaak, maar hij is vooral lekker zoet.

Overige rozen voor Koningsdag

Naast oranje rozen, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de Nederlandse driekleur terug te brengen in een boeket rozen. Gebruik daarvoor de tinten rood, wit en blauw. Door rode rozen te combineren met witte rozen en blauwe rozen, kun je geheel je eigen creatie maken. Maak je de rozen liever wat persoonlijker? Ook dat kan! Bij rozen.nl kun je de rozen laten bedrukken.
Kies bijvoorbeeld voor een klein kroontje of de tekst ‘Koningsdag 2019’.

Rozen kan je natuurlijk in een vaas doen en laten schitteren op de keukentafel, maar er is nog veel meer mogelijk! Vooral met Koningsdag is het leuk om hiermee uit te pakken. Bekijk maar eens de volgende voorbeelden.

Rozenkrans maken

Het leuke aan het maken van een rozenkrans is, dat je jouw creativiteit de vrije loop kan laten. Je kiest welke kleur rozen je wilt samenstellen en welke decoraties je nog meer wilt toevoegen. Het enige wat je nodig hebt is een krans (bijvoorbeeld van Oase van de Action) met een diameter van 25 cm, twee bossen rozen en eventueel nog andere bloemen naar keuze. Nadat je de rozen kort en schuin hebt afgesneden, verdeel je ze gelijkmatig over de krans. En voilá: je zelf gemaakte rozenkrans voor Koningsdag!

Rozen als accessoire

Maak je Koningsdag-outfit af met een zelfgemaakte bloemenkam. Dit kan door je wilde losse haren, je nonchalante rommelige knot of stoere paardenstaart. Of kies je toch voor een bloemenkroon? Een bloemenkroon maken is helemaal niet zo moeilijk. Met wat groen bloemistentape, ijzerdraad, lint en verse rozen, heb je alle ingrediënten voor een prachtig hoofddeksel. Naast dat rozen perfect zijn voor haar-decoratie, kunnen ze natuurlijk ook gebruikt worden om sieraden te maken. Met een beetje creatieve inzet, creëer jij bijvoorbeeld een prachtige ketting met rozen.

Genoeg mogelijkheden dus om Koningsdag tot een succes te maken en te shinen met oranje eyecatchers. Neem alvast een kijkje op de website van Rozen.nl, om jouw favoriete rozen te selecteren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.